Xavier Trias. L'alcalde de Barcelona. Anar a la pàgina d'inici
L'alcalde respon 2013. Trentena trobada anual de l'alcalde amb els periodistes catalans

Infraestructures: alta velocitat i metro línia 9. Xavier Trias va assegurar que caldrà pressionar el Govern central per veure com es poden tirar endavant les dues estacions que hi ha pendents. Pel que fa a la línia 9 del metro va avançar que el tram Zona Universitària – Aeroport es podria posar en marxa el 2014 i que el metro arribarà a la Zona Franca entre el 2016 i el 2017.

Pressupost municipal. Xavier Trias va afirmar que Barcelona no s'aturarà i va demanar als grups polítics municipals que fessin un acte de responsabilitat a l'hora de fer possible l'aprovació del pressupost municipal, encara que sigui amb una abstenció o pactant projectes concrets.

Normativa de bicicletes i Bicing. La normativa de circulació de bicicletes està a punt per portar-la a discussió amb els grups municipals i poder-la tirar endavant. Pel que fa al Bicing, l'alcalde va afirmar que els preus de moment s'han congelat, però que cal tenir present que algú ho ha de pagar i que el que deixen de pagar els usuaris del servei s'ha de repartir entre tots els ciutadans.

Relació Ajuntament - Generalitat. Barcelona és la capital de Catalunya i el seu ajuntament farà costat a la Generalitat a l'hora de tirar endavant la consulta pel dret a decidir. Així ho va deixar clar l'alcalde Trias, que també va afirmar que, mentre tingui diners, no deixarà de donar servei a la ciutadania de Barcelona encara que hagi d'arribar allà on no arribi la Generalitat.

Escoles bressol. L'alcalde Trias va dir que, des que és alcalde, ha inaugurat 24 escoles bressol i que s'ha augmentat la ràtio de criatures per mestre per poder donar servei a 1.500 famílies més.

L'alcalde respon 2013

Pl. Sant Jaume, 1 08002 Barcelona Tel. Centraleta 93 402 70 00

© Ajuntament de Barcelona