Escolta

Ajuntament de Barcelona Seu electrònica Navegació segura

Convertir l'oportunitat en problema

Imatge Alberto Fernández Diaz

3 d'octubre 2014

El Pla d'Apartaments Turístics presentat per l'Ajuntament de Barcelona fa pocs dies, arriba tard i sense consens amb els grups municipals. Aquest fet confirma el fracàs de Trias front la gestió turística, així com la seva irresponsabilitat per permetre la proliferació de pisos turístics.

Trias ha convertit el turisme en un problema, quan hauria de ser una oportunitat per a Barcelona, el balanç és: proliferació d'apartaments turístics irregulars, incivisme, falta d'inspecció, rebuig veïnal i la ciutat que se li escapa de les mans una vegada més a l'alcalde. La mostra clara és que en 2011 hi havia 2.059 pisos turístics i actualment hi ha 9.606.

Al desembre de 2013 alguna cosa va canviar quan una proposta del PP al Ple municipal que reclamava un Pla per regular els pisos turístics, es va aprovar. Demanàvem definir un full de ruta per als apartaments turístics a Barcelona, ja que es tractava d'una de les decisions estratègiques més importants de la ciutat, un fenomen que podia ser un problema.

Des de llavors el govern municipal no ha deixat d'acumular retards i incompliments respecte als pisos turístics, ja que es va comprometre a presentar aquest pla al juny 2014; al juliol, a instàncies del Grup Popular, es va tornar a comprometre a presentar-ho després de l'estiu, però no ha estat fins a finals d'octubre que Trias ha presentat una aprovació inicial.

Els fets ens han donat la raó i la falta de resposta del govern municipal, i de compliment de la normativa existent, ha agreujat la situació en alguns barris de la ciutat, com la Barceloneta. L'Ajuntament en una setmana ha fet 900 inspeccions d'apartaments turístics, el mateix nombre que els últims 5 anys, la qual cosa demostra el grau de deixadesa en el control dels pisos turístics.

Des del PP hem demanat la suspensió de llicències en tota Barcelona, una petició acceptada per Trias i que demostra que l'alcalde va a remolc de les propostes del Grup Popular.

Hem d'exigir-li a l'alcalde Trias que gestioni el model turístic de la nostra ciutat, impedint que Barcelona sigui paradigma del turisme de borratxera per convertir-se en referent del turisme de qualitat, familiar, professional i cultural. Barcelona necessita una normativa pròpia de pisos turístic per millorar la gestió, però la Generalitat fa oïdes sordes a la petició, amb la conseqüència de perdre competència en la matèria al no donar l'oportunitat que Barcelona pugui tenir un règim sancionador propi, passar de comunicat a llicència i acords amb les comunitats de veïns.

Alberto Fernández
President del Grup Municipal Popular

© Ajuntament de Barcelona

Pl. Sant Jaume 08002 Barcelona Tel. Centraleta 93 402 70 00 Informació

Data i hora: