Escolta

Ajuntament de Barcelona Seu electrònica Navegació segura

L'alcalde reprovat

Imatge Alberto Fernández Diaz

Juny 2014

L'actual mandat municipal a Barcelona, es recordarà per deixar per primera vegada en la història a un alcalde reprovat a l'Ajuntament de Barcelona. La mala gestió de Xavier Trias davant el desallotjament i enderrocament de Can Vies, ha estat el motiu d'aquesta reprovació per part del Ple municipal. Trias amb un govern en minoria, va viure durant el passat ple municipal de juny, un dels seus pitjors moments des que és alcalde de la ciutat comtal. Una proposta del Partit Popular que demanava reprovar a l'alcalde va tirar endavant, recolzada per la majoria del ple, i penalitzant així la cessió de l'alcalde al xantatge dels violents.

Lamentablement Trias va decidir seguir l'agenda dels violents, en permetre parar l'enderrocament de Can Vies, una finca pública okupada, que ha acabat convertint-se en un dels símbols de l'ocupació a Barcelona. Actualment l'edifici es troba en reconstrucció, per tornar a ser ocupat, fet que certifica la victòria dels violents. Sens dubte, avui Can Vies no és un solar, perquè Trias ho ha permès en cedir al xantatge dels violents. El govern municipal ofereix ara, un termini de 30 mesos per prendre una decisió sobre demolir l'edifici, un absurd, que pretén allargar en el temps una decisió que havia d'acabar amb l'enderrocament de Can Vies i construcció d'una plaça verda per a l'ús dels veïns de Sants.

Prèviament a la reprovació, el Grup Popular va forçar un Ple extraordinari sobre aquest tema. En la sessió, ja es van constatar els problemes de gestió realitzats per part de l'alcalde i el seu govern municipal enfront d'aquest problema. Trias va intentar convertir aquest ple extraordinari en un simple tràmit en el qual es discutia un informe elaborat pel govern municipal, on només s'incloïen dades ja conegudes, sense cap tipus de valoració ni de conclusions. Va quedar constatat que l'actitud de l'alcalde va ser un greuge comparatiu amb la resta de veïns i entitats que tenen problemes, i no per això decideixen cremar contenidors i provocar altercats violents. Trias dóna ales als violents per estendre l'efecte Can Vies a altres equipaments i edificis de la ciutat, a més de provocar neguit als comerços. No pot ser que en una setmana el govern municipal promogués l'enderrocament i reconstrucció d'un edifici públic, que havia de ser desallotjat per ordre judicial. Can Vies no existiria ja sense violència, però amb violència els qui estan en Can Vies són els radicals.

Trias ha estat reprovat, ara ha de ser conscient que es pot governar en minoria, però que no es pot governar contra la majoria.

Alberto Fernández
President del Grup Municipal Popular

© Ajuntament de Barcelona

Pl. Sant Jaume 08002 Barcelona Tel. Centraleta 93 402 70 00 Informació

Data i hora: