Escolta

Ajuntament de Barcelona Seu electrònica Navegació segura

Barcelona, antídot del independentisme

Imatge Alberto Fernández Diaz

Novembre 2014

Ha passat gairebé un mes de la consulta independentista, un referèndum il·legal que ha demostrat que Barcelona no és una ciutat independentista. Només el 28% dels barcelonins aposten per la independència segons els resultats finals d'una consulta sense cap tipus de control o pluralitat. Una consulta fracàs, que ha suposat una despesa de diners públics de 9 milions d'euros de tots els catalans, i que a més ha creat un precedent únic, la complicitat de l'alcalde Trias amb els independentistes per permetre la infracció flagrant de les ordenances, deixant que la ANC o Ómnium, empaperés amb plàstics grocs fanals, arbres o monuments sense cap autorització, a més de facilitar la instal·lació d'un comptador a la plaça Sant Jaume per assenyalar els dies que faltaven pel 9-N.

La realitat és que Barcelona és el contrapunt a la deriva independentista i no el contrafort sobiranista que pretén Trias, posant l'ajuntament al servei dels objectius sobiranistes d'Artur Mas.

Barcelona per ser una ciutat oberta, de llibertat i plural, és antídot de l'independentisme, perquè la ciutat té valors contraris a la divisió que propugnen els independentistes. Per això, mentre Trias posa Barcelona al servei de l'independentisme, el PP vol posar-la al servei dels barcelonins, en el qual la garantia d'un bon govern municipal no és substituir els Tripartits per independentistes, sinó per un ajuntament que posi l'accent en els problemes reals dels barcelonins, la crisi, l'ocupació, les polítiques socials, la seguretat i els barris. Perquè sens dubte, l'aposta independentista de l'alcalde Trias agreuja els problemes de Barcelona, que Artur Mas multiplica per a Catalunya.

D'altra banda, és necessari que l'alcalde de Barcelona deixi de promoure 'Llibres Blancs' a favor de la independència i posi negre sobre blanc en les respostes que necessita Barcelona des del seu ajuntament, com és encarar amb eficàcia i immediatesa els problemes reals dels barcelonins. Trias ha gastat 156.926€ en el famós 'Llibre Blanc', malgrat assegurar en Ple municipal a una pregunta del PP, que el llibre costava molt menys, entre 30.000 o 50.000€. Un llibre que frega l'absurd, segons aquest Llibre Blanc la Barcelona que somia Trias tindria un Ajuntament pedania de la Generalitat i una Catalunya en la qual la capital ja no seria Barcelona, sinó Manresa. En conclusió, per a Trias, el futur és: Catalunya, capital Manresa.

Des del PP confiem amb Barcelona, una ciutat a la qual no li falten ni potencials, ni oportunitats, però si un millor govern en la bona direcció, que treballi per sortir de la crisi i no per treure a Catalunya d'Espanya.

Alberto Fernández
President del Grup Municipal Popular

© Ajuntament de Barcelona

Pl. Sant Jaume 08002 Barcelona Tel. Centraleta 93 402 70 00 Informació

Data i hora: