Escolta

Ajuntament de Barcelona Seu electrònica Navegació segura

Prioritat Barcelona

Imatge Alberto Fernández Diaz

3 d'octubre 2014

L'alcalde Xavier Trias va convocar un Ple extraordinari el setembre passat de forma 'supersònica', tenia molta pressa per donar suport a la llei de consultes promoguda pel president Mas des de la Generalitat. Una vegada més, Trias va deixar de costat els seus compromisos com alcalde de Barcelona, com era complir amb les seves obligacions i treballar per presentar els Pressupostos de l'Ajuntament de cara el proper any 2015.

L'ajuntament té l'obligació legal de presentar els pressupostos abans del 15 d'octubre, perquè després passin a ser valorats abans d'anar a Comissió i Ple. Per això, els grups municipals necessitem amb temps suficient conèixer la proposta de pressupostos, per estudiar i valorar els comptes, ja que al final són aquestes xifres que han de determinar quants i quins recursos econòmics tindrem per als barcelonins i els barris de la ciutat l'any que ve.

L'alcalde Trias oblida que en 2011 es va presentar per ser l'alcalde de les persones i treballar per Barcelona, i no per a la independència a la qual tant esforç destina. Des del PP, li proposem que deixi enrere el debat independentista i se centri a Barcelona, per lluitar contra la crisi, crear ocupació, atendre a les persones, enfortir les polítiques socials, incrementar la seguretat o millorar la qualitat de vida als barris.

El pressupost no és l'únic incompliment de Trias, tampoc compleix el seu compromís de tancar els Comptes de l'exercici 2013. En el Ple del juliol passat era el moment d'aprovar aquests comptes, però la falta de suports a l'alcalde en minoria, va provocar la retirada d'aquest punt en l'ordre del dia, deixant en l'aire el tancament dels comptes de l'any passat. En definitiva Trias ha vulnerat novament amb la seva obligació legal d'aprovar el Compte General de l'Ajuntament abans de l'1 d'octubre, tal com s'estableix per llei.

La llista d'incompliments de l'alcalde Trias no acaba amb els comptes de l'Ajuntament, sistemàticament no compleix amb els acords aprovats en el Ple, infringeix les normes permetent acampades il·legals en plaça Catalunya i altres barris de la ciutat, cedeix al xantatge dels violents en Can Vies o permet la instal·lació d'un rètol lluminós il·legal en plaça Sant Jaume per explicar els dies que queden per la consulta independentista, malgrat ser un edifici catalogat i incomplir l'ordenança de Paisatge Urbà. A Barcelona hi ha barra lliure d'infraccions a les ordenances municipals que es consenten solament per tractar-se de temes independentistes. Des del Partit Popular tenim clar la nostra prioritat, treballarem per Barcelona i no com Trias per separar Barcelona i Catalunya d'Espanya.

Alberto Fernández
President del Grup Municipal Popular

© Ajuntament de Barcelona

Pl. Sant Jaume 08002 Barcelona Tel. Centraleta 93 402 70 00 Informació

Data i hora: