• EL MUSEU PICASSO ÉS LA SEU DEL SIMPOSI INTERNACIONAL DE RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ PREVENTIVA EN L’OBRA DE PICASSO

  El proper dijous, 29 de novembre, el Museu Picasso acull el Simposi Internacional “Al voltant...

  More Information ......

  El proper dijous, 29 de novembre, el Museu Picasso acull el Simposi Internacional “Al voltant de Picasso: Aproximació a la relació entre materials i mecanismes de degradació”. Aquest simposi, organitzat conjuntament amb la Universitat de Politècnica de València (UPV), proporciona un fòrum on es presenten les conclusions més recents sobre les alteracions dels materials pictòrics i els canvis mecànics de la pintura en l’obra de Pablo Picasso que s’han realitzat a partir del projecte ProMeSa.
   
  En aquesta important cita hi participen destacats professionals d’arreu del món en estudis tècnics de conservació, científics i historiadors de l’art així com personalitats científiques de renom internacional com Marion F. Mecklenburg del Smithsonian Institution de Washington Michal Łukomski del Getty Conservation Institute de Los Ángeles i Emanuela Bosco de la Technische Universiteit Eindhoven, i fins una quarantena més d’experts picassians que debatran sobre les investigacions i troballes més recents i les noves estratègies de conservació que minimitzen la degradació de les obres.

 • More Information ......

 • PRESENTACIÓ DE L'EXPOSICIÓ LA CUINA DE PICASSO

  El proper dimecres, 23 de maig, a les 11.30 hores, a la primera planta del palau Finestres (...

  More Information ......

  El proper dimecres, 23 de maig, a les 11.30 hores, a la primera planta del palau Finestres (accés pel carrer de Montcada, 23), es presentarà en roda de premsa als mitjans de comunicació l'exposició La cuina de Picasso.

  A l’acte hi assistiran, Emmanuel Guigon, comissari de l'exposició  i director del Museu Picasso, Claustre Rafart, comissària de l'exposició, Androula Michael, comissària de l'exposició i Ferran Adrià, d'elBulli Foundation. 

  Després dels parlaments es realitzarà la visita comentada a l'exposició de la mà dels comissaris i de Ferran Adrià.

  L'endemà, dijous 24 de maig a les 7 de la tarda, tindrà lloc la inauguració oficial de l'exposició La cuina de Picasso (amb invitació).

  Tots els mitjans –redactors i gràfics– que ho desitgin podran visitar la mostra, abans de la roda de premsa, a partir de les 9.30 hores.

 • PRESENTACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ DE L’ANY 2018 DEL MUSEU PICASSO

  El proper dimecres, 31 de gener de 2018, a les 11 hores, el director del Museu Picasso de...

  More Information ......

  El proper dimecres, 31 de gener de 2018, a les 11 hores, el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, presentarà, en roda de premsa als mitjans de comunicació, la Programació per al 2018 del Museu Picasso. La temporada expositiva del 2018 al Museu Picasso s’inicia amb l’exposició "La Cuina de Picasso", una mostra que acosta per primera vegada i de manera exhaustiva la relació de l’artista amb la gastronomia. S’hi tracten tots els temes essencials de la vida i obra de Pablo Picasso, i permetrà considerar l’artista des d’una nova perspectiva. La mostra presenta un recorregut cronològic per l’obra i la vida de Picasso, prop de 200 peces entre olis, dibuixos, gravats, escultures i documents audiovisuals mostraran com la presència del menjar és una constant tant en l’obra plàstica com en els textos literaris de Picasso. Posteriorment a partir del setembre es presentaran 3 exposicions més. També s'exposaran els principals projectes d’altres àrees del Museu Picasso, com la Investigació i la Recerca, la Restauració i Conservació Preventiva, les Publicacions, la Gestió de Públics i els Serveis Educatius i Activitats.

 • EL MUSEU PICASSO FA UN BALANÇ POSITIU DE L'ANY 2017

  4 de gener de 2017 - El Museu Picasso ha rebut 1.046.190 visitants durant l’any 2017. Aquestes...

  More Information ......

  4 de gener de 2017 - El Museu Picasso ha rebut 1.046.190 visitants durant l’any 2017. Aquestes dades són el resultat d’un any prolífic en exposicions, recerca, publicacions i esdeveniments, entre altres, per aquest motiu, el Museu fa un balanç positiu d’aquest 2017 i encamina el 2018 amb entusiasme...

 • More Information ......

 • More Information ......

 • PRESENTATION OF THE WORK: "SCIENCE AND CHARITY" RESTORATION PROJECT

  Barcelona, December 4, 2017 -

  More Information ......

  Barcelona, December 4, 2017 -

 • EL MUSEU PICASSO CELEBRA LA 8a EDICIÓ DEL BIG DRAW, LA FESTA DEL DIBUIX

  Diumenge 22 d’octubre el Museu Picasso de Barcelona celebra la vuitena edició del Big Draw. La...

  More Information ......

  Diumenge 22 d’octubre el Museu Picasso de Barcelona celebra la vuitena edició del Big Draw. La Festa del Dibuix, amb l’organització de 23 tallers gratuïts repartits a diversos espais dels barris de la Ribera, Santa Caterina i Sant  Pere.
  Els tallers compten amb la participació d’artistes com Ana Garcia-Pineda, Francesca Llopis, Flavita Banana, Rita Lugli, Seta BCN, Anna Mongay Monteso, Gerson Ruiz, Ignacio Uriarte, Clicme i Urban Sketchers Barcelona, entre altres.
  En aquesta edició s’incorporen nous espais: l’Estació de França (av. del Marquès de l’Argentera, s/n), Associació LáPIZ (carrer de la Blanqueria, 9) i Fundació Foto Colectania (passeig de Picasso, 14).

 • EL MUSEU PICASSO OFEREIX UNA AUDIOGUIA DIRIGIDA AL PÚBLIC INFANTIL

  El projecte ha estat dissenyat pel Museu Picasso i Audioguiarte.

  ...

  More Information ......

  El projecte ha estat dissenyat pel Museu Picasso i Audioguiarte.

  Dimecres, 2 d’agost 2017.‒ El Museu Picasso de Barcelona, conjuntament amb l’empresa Audioguiarte, ha dissenyat un nou recorregut adaptat al públic infantil. L’itinerari pensat expressament per a infants de 6 a 12 anys que visiten la col·lecció permanent del Museu Picasso, es pot realitzar amb la nova audioguia infantil.

  Es tracta d’un projecte emmarcat en l’estratègia de comunicació i divulgació desenvolupada entre el Museu Picasso i Audioguiarte, empresa responsable de la gestió del servei d’audioguies del Museu, amb l’objectiu de proporcionar tots els recursos necessaris als diferents visitants del Museu, treballant especialment els continguts i afavorint així l’aproximació dels infants a l’art.

  Durant el recorregut, se’ls ofereix una experiència interactiva mitjançant els sentits, el moviment, la recerca i el joc, per tal d’incitar-los a mirar i a aprendre a través d’aquestes eines. L’audioguia està disponible en català, castellà, anglès i francès. L’aplicatiu interactua amb els nens/es, planteja preguntes, dona respostes, juga amb els silencis i utilitza elements sonors i musicals

  Des del Museu, es vol apropar els infants al món de l’art, aconseguir una experiència sensible, fomentar l’observació, reflexionant sobre la figura de Pablo Picasso a fi de comprendre i endinsar-se millor en la col·lecció del Museu.

 • More Information ......

 • EL MUSEU PICASSO MOSTRA ALTRES ARTISTES A LA DONACIÓ PICASSO 1970

  Nota de premsa - El Museu Picasso mostra Altres artistes a la donació Picasso 1970, a...

  More Information ......

  Nota de premsa - El Museu Picasso mostra Altres artistes a la donació Picasso 1970, a les Sales A del Museu, una selecció de les pintures i dibuixos d’artistes que Picasso va deixar als domicilis familiars quan va marxar a París i que posteriorment, el 1970, va donar al Museu Picasso en memòria del seu amic Jaume Sabartés. Aquest conjunt de peces està format, entre d’altres, per obres de companys i alumnes del seu pare, com ara Rafael Blanco Merino i Leandro Oroz Lacalle, a banda d’algunes obres d’amics i col·legues de Picasso, principalment del període d’estudis a la Llotja i als Quatre Gats, entre els quals destaquen Carles Casagemas, Santiago Rusiñol, Manuel Pallarés, Manolo Hugué i Julio González. Durant molt de temps, la seva mare Maria i la seva germana Lola i els seus nebots Vilató Ruiz havien custodiat successivament a les seves residències del carrer de la Mercè, 3, el passeig de Colom, 7 i al passeig de Gràcia, 48 aquestes obres. La totalitat de la donació de Picasso va consistir en 236 pintures a l’oli, 1.149 dibuixos, 17 àlbums amb dibuixos, 2 gravats, 4 llibres de text amb dibuixos marginals i 47 obres d’altres artistes. Les obres d’aquests artistes s’exposen al costat d’obres de Pablo Picasso de la col·lecció del Museu. La mostra s’organitza en tres àmbits. El primer està circumscrit al domini familiar i acadèmic. Al segon, les obres d’artistes a l’entorn de Quatre Gats. I al tercer les obres d’ aquells artistes amb els que la relació va transcendir l’àmbit barceloní.

 • More Information ......

 • More Information ......

 • More Information ......

 • PRESENTACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ DE L’ANY 2017 DEL MUSEU PICASSO

  El proper dilluns, 16 de gener de 2017, a les 11.30...

  More Information ......

  El proper dilluns, 16 de gener de 2017, a les 11.30 hores, a la sala d’actes (planta baixa, accés per pl. Sabartés,1), es presentarà, en roda de premsa als mitjans de comunicació, les línies d’actuació i la programació per al 2017 del Museu Picasso. A l'acte hi assistirà Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona. La temporada expositiva del 2017 al Museu Picasso comptarà amb l’exposició Picasso. Retrats, una exposició que explora els paràmetres establerts del retrat que Picasso re-defineix al llarg de la seva vida. La mostra, que actualment es pot veure fins el 5 de febrer de 2017 a la National Portrait Gallery de Londres, s’exposarà a Barcelona del 17 març al 25 de juny de 2017. L’exposició inclou pintures, escultures, dibuixos i gravats de tots els períodes de la llarga carrera de l’artista provinents d’una important selecció de préstecs de museus d’arreu del món. El programa expositiu inclou 4 mostres més, que es podran contemplar, de manera esglaonada, d’abril de 2017 fins al gener de 2018. Com a principal esdeveniment de l’any, el mes d’abril, tindrà lloc al Museu Picasso el 3r Congrés Internacional Picasso i Identitat, que reunirà a Barcelona experts picassians d’arreu del món que presentaran els treballs més recents sobre l’obra i la figura del artista.

 • EL MUSEU PICASSO MOSTRA MITOLOGIES, OBRA GRÀFICA A LA COL·LECCIÓ DEL MUSEU

  El Museu Picasso de Barcelona presenta la mostra "Mitologies, obra gràfica a la col·lecció del...

  More Information ......

  El Museu Picasso de Barcelona presenta la mostra "Mitologies, obra gràfica a la col·lecció del Museu", que transcorre al voltant de l’atracció de Picasso per l’univers de la mitologia, tal com testimonia un dels seus primers dibuixos conservats: Hèrcules (1890), on representa aquest heroi mític conegut per la seva força sobrehumana. L’exposició, comissariada per Claustre Rafart, ens suggereix una selecció de gairebé 40 estampes realitzades durant un període ampli de la seva vida com a gravador i ressalta el geni creatiu de Picasso.

 • More Information ......

 • More Information ......

 • More Information ......

Pages