La cuina de Picasso
Una exposició sobre la cuina de Picasso? Per què no? No és un projecte gens incongruent, perquè la cuina és un indicador subtil de les arts de Picasso: pintura, gravat, escultura, ceràmica, poesia, teatre. Convé no negli¬gir el paper dels restaurants com a espai de trobada de les avantguardes, des dels Quatre Gats a Barcelona fins al Lapin Agile al turó de Montmartre, on s’entaulaven els bohemis de l’època i la petita colla de Picasso. Els men¬jars, els atuells i els àmbits relacionats amb la cuina tenen un gran poder d’evocació o d’associació. L’acte mateix d’alimentar-se i de pair és una metà¬fora per a un creador. Per mitjà del que és comestible, i fins i tot del que és incomestible, hi ha la feliç possibilitat de menjar-se el món. Les seves invencions permanents i l’eufòria de la seva imaginació són testimoni d’una gana insaciable. Picasso entra en escena a l’arena de la cuina i hi aborda el seu gran cerimonial. Heràclit ja ho havia dit: «Els déus són a la cuina».

Encara que en l’obra de Picasso l’assumpte culinari és present en totes les seves èpoques, en el catàleg el criteri cronològic s’ha deixat de banda i s’ha optat pel dels «fragments escollits» i les «miscel·lànies». Al menú s’hi poden trobar tant textos breus sobre un període o un altre com articles més «copiosos» que parlen de la cuina picassiana.

La cuina de Picasso
Autors: Emmanuel Guigón, Androula Michael, Claustre Rafart, Laurence Bertrand Dorléac, Jean-Paul Morel, Cécile Godefroy, Marie-Laure Bernadac, Jèssica Jaques Pi, Christine Piot, Peter Read, Émilie Bouvard
Any: 2018
Pàgines: 328
Llengües: català, castellà, francès, anglès
Format: 21 x 28 cm   
Editor: Fundació Museu Picasso de Barcelona / La Fábrica
ISBN: Català 978-84-948685-0-4
Castellà 978-84-948685-1-1 (ISBN La Fábrica:  978-84-17048-66-2)
Francès 978-84-948685-3-5 (ISBN La Fábrica:  978-84-17048-74-7)
Anglès 978-84-948685-2-8 (ISBN La Fábrica: 978-84-17048-75-4 )

Comprar catàleg >