Europeana, pensar la cultura

Hack4Europe! BCN

Hack4Europe! BCN està coordinat pel Museu Picasso de Barcelona en col·laboració amb Europeana i reunirà fins a 30 desenvolupadors informàtics, tant locals com d'altres estats de la Mediterrània.

Què és Hack4Europe?

Es tracta d'una sèrie de trobades organitzades per la Fundació Europeana amb la col·laboració del Collections Trust, el Museu Picasso, el Centre de Supercomputació i xarxes de Poznan i la Junta del Patrimoni Nacional Suec. La trobada hackathon es durà a terme simultàniament a quatre llocs (Londres, Barcelona, Poznan i Estocolm) durant la setmana del 6 al 12 de juny, i proporcionarà un entorn apte per explorar el potencial d' Open data culturals per al creixement social i econòmic d'Europa. Més informació.

__

Què farem?

Animem als programadors a posar a prova les seves idees per a la reutilització creativa dels continguts de Europeana i per a construir prototips i aplicatius que mostrin el valor social i de negoci que representa l'obertura de la informació cultural. Tindran accés a les col·leccions d'Europeana, amb més de 17 milions de registres, a través la seva API de recerca i documentació tècnica així com accés al pilot Europeana Linked Open Dataset, que actualment comprèn prop de 3 milions de registres Europeana disponibles en una llicència CC0.

  • Data: 8 i 9 de juny de 2011
  • Horari: dia 8: de 9,30 a 19h. Dia 9: de 10 a 15h.
  • Lloc: Museu Picasso de Barcelona

Inscripció prèvia obligatòria (gratuïta) a

http://hack4europebcn.eventbrite.com

__

Assistència

Els desenvolupadors han d'inscriure amb anticipació. Depenent de la demanda per a l'esdeveniment, l'organització es reserva el dret de decidir sobre la llista final de participants. S'enviarà un correu electrònic de confirmació als seleccionats.

Europeana cobrirà les despeses d'assistència (viatge, allotjament i dietes) per a tots els participants confirmats, d'acord amb les normes de reemborsament d'Europeana.

__

Premis!

Els millors prototips seran premiats durant les mateixes hackathons i quatre finalistes seran convidats a l'Assemblea de l'Agenda Digital els dies 16 i 17 de juny a Brussel·les, on la Comissària Neelie Kroes premiarà als guanyadors, durant una cerimònia especial.

__

Segueix-nos a Twitter: #hack4europe

Compartir