Festival BUTOH

9 d'octubre

Minako Seki , Tenkai - El camí cap al cel

Una gira per Sud Amèrica el 2008 va obrir la seva visió envers el paisatge entre la vida i la mort, el cel i la terra, la entrada i la sortida: TENKAI - Una via de coneixement.

Ball

Quan dins teu un paràsit famolenc es manifesta

a través de la seva queixalada àvida

vivint dels teus records,

alimenta'l amb el teu cos

fins que, creixent sense parar, t'hagi devorat tot sencer.

Aleshores deixa'l ballar.

Això és tot.

Creació i interpretació: Minako Seki

So: Nils Willers

Il·luminació: Nils Willers

Durada: 45 min.

Foto: Esther Suave

Web: www.minakoseki.com

Sobre l'artista:

Minako Seki va néixer a Nagasaki, Japó. Des de 1985 va ballar a Tòquio amb la companyia DanceLoveMachine, amb la qual vingué a Europa el 1986 convidada per la Berlin Arthouse Bethanien. Es va quedar a Berlín i el 1987 es va convertir en cofundadora i directora de Tatoeba - TÉÂTRE DANSE GROTESQUE, el primer conjunt de butoh germano-japonès. Va desenvolupar l'estil d'aquest grup (el qual, entre d'altres característiques, posseeix la de centrar-se en els potencials adormits dels éssers humans), en 48 produccions com ballarina, coreògrafa i directora.

Des del 1996 s'ha centrat més en la seva labor com a directora i coreògrafa, on ha estat contínuament buscant la fricció d'encreuar disciplines artístiques. També està involucrada en la docència intensiva: des del 1990 ha ensenyat al Tanzfabrik Berlin, del 1992 al 99 al Teatret Cantabile 2 - Escola d'Arts Escèniques, a Dinamarca, i del 1999 al 2003 a la Acadèmia Nacional de Noruega.

Dia: Divendres 9 d'octubre

Hora: 21h

Lloc: pati Finestres

Preu: 3€

Cal inscripció prèvia

Aforament limitat. No llista d'espera. Accés per estricte ordre d'arribada fins que l'aforament ho permeti.

__________________________________

11 d'octubre

Imre Thormann, Voyager Homenatge a la meva àvia

Voyager és el nom d'una nau espacial que va deixar el nostre sistema solar fa 28 anys buscant altres formes de vida. A bord portava una col·lecció de discs d'or amb sons, fotos y pel·lícules. Un altre ésser humà molt diferent va deixar aquest sistema solar fa uns anys: la meva àvia. Amb ella s'endugué una col·lecció completa de discs d'or. Posaré un cop més els seus vells discs, i ballaré al so de melodies oblidades. Portat per les onades de la memòria, el viatger busca tocar l'impossible, abans que els pàl·lids ossos creuin la nit cap a la lluna.

Creació i interpretació: Imre Thormann

Música original: Dr.Doering

Vestuari: Inge Gill Klossner

Durada: 40min.

Foto: Otto Muehlethaler

www.bodytaster.com

Sobre l'artista:

Imre Thormann - 1966, Berna.

Estudia diverses arts marcials com aikido, kung-fu, taekwondo i tai-txi. Després de formar-se en la Tècnica Alexander el 1990, fa de Tòquio el seu lloc de residència durant els següents 13 anys. Allí rep classes del cofundador del butoh Kazuo Ohno i de Michizou Noguchi. Des del 1993 ha presentat diversos solos de butoh al Japó, a Europa i a festivals de butoh. El 2001 inicia, junt amb Shigeo Makabe, el Japan Now Festival a Berna (Suïssa) i a Gdansk (Polònia). El 2002 obre la seva pròpia escola de butoh, Bodygarage, a Tòquio. Actualment resideix, balla i ensenya a Berlín.

Dia: 11 d'octubre

Hora: 20h

Lloc: pati Finestres

Preu: 3€

Cal inscripció prèvia

Aforament limitat. No llista d'espera. Accés per estricte ordre d'arribada fins que l'aforament ho permeti.

Projecte de col·laboració del Museu Picasso
Organitza: Asociación Cuerpo Transitório