Educa amb l'Art 2016 al Museu Picasso

Educa amb l'Art és una formació en arts escèniques, música, arts visuals i plàstiques que té l'objectiu de proporcionar les eines necessàries als educadors socials perquè utilitzin les arts en el dia a dia dels seus centres amb els usuaris.

A la sessió organitzada al Museu Picasso, la historiadora de l'art Glòria Picazo ens farà una reflexió sobre per què les arts són importants en els processos de desenvolupament social i parlarà del paper que poden jugar en els centres socioeducatius, així com en els museus i equipaments culturals, amb la necessitat de desenvolupar vincles de relació i treball conjunts, i el rol de l'educador en aquestes propostes. A través de la seva experiència, plantejarà com el treball entorn el fet creatiu enforteix els processos de desenvolupament d'autonomia personal, alhora que genera una forta cohesió entre els participants.

Durant la segona part, l'artista Irene Pérez ens plantejarà i proposarà a la pràctica processos transformatius a través de l'art, en què no s'ha plantejat només una qüestió de producció artística, sinó que s'ha utilitzat el procés artístic per contemplar i recollir experiències viscudes, que un cop plasmades es poden compartir alhora com úniques i universals. A partir de la seva experiència amb un col·lectiu específic, extrapolarà el seu treball a les possibilitats que s'obren amb altres grups.

20 de febrer de 2016, de 9:30 h a 14 h

Inscripcions: Educa amb l'Art

Horari:

- 10 h benvinguda

- 10:10 - 11 h presentació a càrrec de Glòria Picazo

- 11 - 11:30 h cafè

- 11:30 - 14:00 proposta a càrrec d'Irene Pérez

Glòria Picazo

Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Crítica i comissària d'exposicions independent. Ha col·laborat amb Metrònom de Barcelona, el capcMusée d'art contemporain de Bordeaux (França) i amb el MACBA de Barcelona al Departament de Recerca i el d'Exposicions. Entre 2003 i 2015 va dirigir el Centre d'Art la Panera de Lleida. Ha col·laborat en revistes com ExitExpress, ExitBook, L'Avenç i Transversal. Participa habitualment en màsters i postgraus de diverses universitats espanyoles en matèria de museus i centres d'art, comissariat d'exposicions i art i educació.

Irene Pérez

La identitat, el llenguatge i l'espai físic, la forma i la materialitat són els elements que estan en el centre de les obres d'art d'Irene Pérez. Teles, agulles, fil, llana i so es converteixen alhora en eines per explorar experiències i en el vehicle per crear-les. Graduada en Belles Arts a la University of Illinois at Chicago i pel College of DuPage. Entre les seves exposicions individuals destaca New Universe, Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (2015), Setting Up House-West Chicago, West Chicago City Museum (2013), LLAR, agredolça LLAR, Sala Soler i Palet, Terrassa (2013), entre d'altres. Des del 2013 treballa amb el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa i l'Hospital Universitari Mútua Terrassa com a dissenyadora i instructora d'un taller pels pacients psiquiàtrics de la Unitat de Subaguts.