Conferència magistral "Jaume Sabartés"

Christopher Green

Picasso i els seus amics: el cubisme com a realisme, 1914-1918

Tercera edició del cicle anual de conferències magistrals en homenatge al fundador del Museu Picasso, Jaume Sabartés, on es presenten el resultat d'estudis recents sobre l'obra de Picasso a càrrec d' historiadors de reconeixement internacional. Aquesta conferència es programa el dijous següent al 9 de març, data de l'aniversari del museu.

Picasso i els seus amics: el cubisme com a realisme, 1914-1918

«El cubisme va ser en allò que el realisme pictòric podia convertir-se després de l'arribada del cinema i la fotografia», afirmava Fernand Léger l'any 1913. Aquesta conferència planteja la qüestió de com el cubisme, entès com a realisme, podia sobreviure al París de la Gran Guerra i no tenir res a veure amb la brutal tragèdia que es lliurava a tot just cent quilòmetres de la ciutat.

Christopher Green

Professor emèrit d'Història de l'Art al Courtauld Institute of Art de Londres i membre de l'Acadèmia Britànica. El cubisme i el seus enemics ( Cubism and its Enemies: Modern Movements and Reaction in French Art, 1916-1928. New Haven i Londres: Yale University Press, 1987) és el seu llibre més rellevant, guardonat amb el premi literari Michell Prize d'Història de l'Art del segle xx. Des de l'any 2000, Green ha organitzat i co-comissariat quatre exposicions destacades: Henri Rosseau: Jungles a París (Londres: Tate Modern, 2005); Objectes vius: Figura i natura morta en Picasso (Barcelona: Museu Picasso, 2008), Antiguitat moderna: Picasso, de Chirico, Léger, Picabia (Los Angeles: The J.Paul Getty Museum, 2011 i Antibes: Musée Picasso, 2011) i Mondrian i Nicholson: en paral·lel (Londres: Courtauld Gallery, 2012). Des del 2000, Green ha publicat també els llibres Arte en Francia, 1900-1940 (Madrid: Catedra, 2001) i Picasso: Arquitectura i vertigen ( Picasso: Architecture and Vertigo. New Haven i Londres: Yale University Press, 2005). Green és el comissari de l'exposició Cubisme i guerra. El cristall dins la flama que s'inaugurarà a l'octubre de 2016 al Museu Picasso.

  • Dijous, 10 de març de 2016, a les 19h
  • Sala d'actes. Museu Picasso. Plaça Sabartés 1
  • Hi haurà servei de traducció simultània al català i castellà

Entrada lliure fins a completar aforament

#JaumeSabartes