IniciNova presentació museogràfica de l’Estudi-biblioteca de Frederic Marès. 25/11/2018

Nova presentació museogràfica de l’Estudi-biblioteca de Frederic Marès. 25/11/2018

El 25 de novembre de 2018 s'ha inaugurat la nova presentació museogràfica de l'Estudi-biblioteca de Frederic Marès dins els actes de commemoració dels 70 anys de la inauguració del Museu Frederic Marès.

Es tracta de l'espai en el que Frederic Marès (Portbou, 1893 – Barcelona, 1991) tenia el seu despatx personal i la seva biblioteca. També acull una selecció representativa de la seva producció escultòrica que l'any 1988 va donar a la ciutat de Barcelona. Aquest espai va ser dissenyat ex professo l'any 1964 i no va esdevenir visitable fins l'any 1996, cinc anys després de la seva mort.

La nova presentació museogràfica ha comportat la renovació del discurs museològic, aportant contingut informatiu sobre l'espai, el personatge i les obres exposades, així com del mobiliari expositiu i la substitució de l'antiga il·luminació per llums LED. La nova presentació ha volgut mantenir la mateixa atmosfera de calidesa, tal com l'havia ideat el propi Frederic Marès, i la singularitat de l’espai.

El discurs de la nova presentació museogràfica ha consistit en explicar a través de sis àmbits temàtics, la trajectòria de Frederic Marès, com a escultor:

Fulletó de sala (PDF)