659

Centre de documentació i recerca

El Centre de Documentació i Recerca conserva importants fons patrimonials de referència al voltant de la figura de l’escultor i col·leccionista Frederic Marès (1893-1991). És un espai integrat al Museu que aglutina els fons bibliogràfics, documentals i d’imatges.

El Centre està immers en un nou projecte per donar a conèixer i difondre els seus fons i esdevenir un espai de referència entre els especialistes i el públic interessat.

Els seus fons contenen un gran volum d’informació al servei de la recerca i el coneixement de temes dels quals el Museu és un referent a Catalunya –com la vida artisticocultural i l’ensenyament de les belles arts a Barcelona– i també a l’estat espanyol –com el col·leccionisme d’art del segle XX, el món de l’antiquariat i la història de l’escultura hispànica, entre d’altres.

El fons personal Frederic Marès constitueix l’eix vertebrador del centre i és el que li confereix una singularitat pròpia. Permet relacionar les obres i els objectes patrimonials de les col·leccions amb el context i el moment artístic, social i intel·lectual en què Marès va viure.

D’aquest context relacionat amb Marès en formen part els fons de personalitats del món de la cultura, com l’escriptor i dibuixant Eveli Bulbena i el dramaturg i periodista Conrad Roure. Igualment, els fons d’entitats com l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando o el Cercle Artístic de Sant Lluc.

El Museu Frederic Marès, amb gairebé setanta anys d’història, conserva i actualitza el fons del Museu, que ens permet resseguir la trajectòria i l’evolució de la institució.

És imprescindible concertar cita prèvia per accedir a cadascun dels fons.